Telefon: +40731888609    Email: office@allatorvos.ro

Szolgáltatásaink

Sántaság vizsgálat és kezelés

Praxisunk nagy figyelmet fordít a sportlovak egyik leggyakoribb megbetegedésére, a sántaságra, valamint ennek vizsgálatára és kezelésére. Már praxisunkban is elérhetőek a modern terápiás lehetőségek. Ahhoz, hogy ezeket sikerrel alkalmazzuk, a pontos diagnosztika elengedhetetlen.

Röntgen

A röntgen egy korszerű állatorvosi praxis elengedhetetlen kelléke, a leggyakrabban használt kiegészítő vizsgálat. 2015-ben klinikánkon beüzemelésre került egy ultramodern, direkt digitális röntgenrendszer. Azóta több ezer képet készítettünk ennek a technológiának a segítségével.

Ultrahang

A modern állatorvoslás másik elengedhetetlen kelléke az ultrahang készülék. Az ultrahangos vizsgálat során lágyszöveti struktúrákról vagy csontos felszínekről alkotunk képet, mint pl. a lábvégeken található inak, szalagok, vagy hasi, mellkasi szervek, ivarszervek. Igen fontos diagnosztikai eszköz sportlovaknál, például az inak és szalagok sérülésének a diagnosztizálásában, a gyógyulási folyamat nyomon követésében.

Endoszkóp

Az endoszkóp egy olyan speciális, hajlékony száloptikát tartalmazó vizsgáló eszköz, amely segítségével megvizsgálhatóak a test természetes nyílásain át megközelíthető testüregek. Lovak esetében elsősorban a felső és az alsó légutak vizsgálatára használjuk, de olykor a nyelőcső, gyomor, méhszáj vizsgálatakor is igénybe vesszük.

!new! MRI

Mi az az MRI?

Shockwave terápia

A Shock-wave kezelések elősegítik a ló hátának és alsó végtagjainak gyógyulását, különösen az inak és szalagok sérülései esetében. A lökéshullámterápia egy feltörekvő új technológia a lovak mozgásszervi problémáinak, lágyrész- és csontsérüléseinek kezelésére. Ez az energia hullám formájában terjed, és hatol be a szervezetbe, hogy kifejtse terápiás hatását. A hullámok felgyorsítják az anyagcserét a kezelés területén, javítják a vérellátást, fellazítják az izmokat és visszaadják az inak és ízületek rugalmasságát. A kezelés non–invaziv, és a gyógyulás serkentésére, elősegítésére szolgál. Valójában meggyógyítja a szöveteket, nem csak elnyomja a fájdalmat és a gyulladást.

Sebészet

Általános anesztézia:
A 2015-ben befejezett klinikánk egy új dimenziót nyitott meg számunkra, ugyanis így lehetőségünk nyílt általános anesztéziában, biztonságos körülmények közt végezni a bonyolultabb vagy álló lovon nem elvégezhető műtéteket. Az altatási rizikó csökkentése érdekében az altatást egy speciálisan kialakított altató/ébresztő box-ban injekciós készítmények segítségével indukáljuk, a box falai ki vannak párnázva és gumipadlója van a balesetek elkerülése végett. Miután a ló lefeküdt, egy elektromos csörlő segítségével ráfektetjük a vastagon kipárnázott műtőasztalra. Az altatást altatógáz és oxigén keverék segítségével tartjuk fent, amit egy ló-altatógéppel adagolunk a behelyezett légcsőtubuson keresztül, ez alatt az életfunkciót egy őrzőmonitoron ellenőrizzük, ez a ma ismert legbiztonságosabb altatási módszer.

Fogászat

A lovak életében tehát a két legfontosabb dolog: az egészséges lábak és paták, valamint az egészséges fogak a táplálkozáshoz. A lovak csapatban élő prédaállatok. Természetes körülmények között a nap nagy részében a táplálékuk megszerzése érdekében vándorolnak, és kb. 16-18 órát legelnek a viszonylag magas szilikát-dioxid (kovasav) tartalmú fűfélékkel borított sztyeppéken.

Érdeklődne?

Ha kérdése van, vagy csak érdeklődni szeretne, lépjen velünk kapcsolatba. Rövid időn belül válaszolunk.