Telefon: +40731888609    Email: office@zetavetclinic.ro

Általános anesztézia


A 2015-ben befejezett klinikánk egy új dimenziót nyitott meg számunkra, ugyanis így lehetőségünk nyílt általános anesztéziában, biztonságos körülmények közt végezni a bonyolultabb vagy álló lovon nem elvégezhető műtéteket. Az altatási rizikó csökkentése érdekében az altatást egy speciálisan kialakított altató/ébresztő box-ban injekciós készítmények segítségével indukáljuk, a box falai ki vannak párnázva és gumipadlója van a balesetek elkerülése végett. Miután a ló lefeküdt, egy elektromos csörlő segítségével ráfektetjük a vastagon kipárnázott műtőasztalra. Az altatást altatógáz és oxigén keverék segítségével tartjuk fent, amit egy ló-altatógéppel adagolunk a behelyezett légcsőtubuson keresztül, ez alatt az életfunkciót egy őrzőmonitoron ellenőrizzük, ez a ma ismert legbiztonságosabb altatási módszer.


Kulcslyuk sebészet


2012-ben üzembe helyeztük az endoszkóp tornyunkat, amit eddig csak kisállatok hasi műtéténél használtunk, az új műtőnknek köszönhetően Romániában elsőként lovakon is sikeresen tudjuk használni artro- illetve laparoszkópiában. A módszer lényege, hogy egy 0.5-1 cm-es seben keresztül vékony száloptikát vezetünk a páciens ízületébe (artroszkópia) vagy a hasüregbe (laparoszkópia), ehhez csatlakoztatjuk a fényforrás vezetékét és a kamerát, aminek a felvételét egy monitoron követhetjük nyomon illetve rögzíthetjük is azt. Ezután egy vagy több hasonló méretű bemetszésen keresztül bevezetett műszerek segítségével végezzük el a műtétet. Mindazonáltal, hogy lovakon bizonyos műtétek kizárólag ezzel a módszerrel végezhetők el (pl. ízületi műtétek nagy része), egyéb beavatkozások, pl. rejtett-here műtét, petefészek eltávolítás, álló helyzetben elvégezhetőek, így kizárva az altatási rizikót, és nem utolsó sorban az ezzel a módszerrel végzett műtétek jobb prognózisúak és rövidebb a rehabilitációs idő is.


Általános sebészet


Az újonnan felszerelt műtőnknek köszönhetően a legtöbb műtét elvégezhető. Így lehetőségünk van megfelelő körülmények és asszisztencia segítségével a legtöbb hasüregi, ortopédiai és egyéb műtéti beavatkozás elvégzésére.


További szolgáltatásaink


Fogászat

A lovak életében tehát a két legfontosabb dolog: az egészséges lábak és paták, valamint az egészséges fogak a táplálkozáshoz.

!new! MRI

MRI

Shockwave terápia

Shockwave terápia

Sántaság vizsgálat és kezelés

Már praxisunkban is elérhetőek a modern terápiás lehetőségek a teljes felépüléshez.

Érdeklődne?

Ha kérdése van, vagy csak érdeklődni szeretne, lépjen velünk kapcsolatba. Rövid időn belül válaszolunk.