Telefon: +40731888609    Email: office@zetavetclinic.ro

Praxisunk nagy figyelmet fordít a sportlovak egyik leggyakoribb megbetegedésére, a sántaságra, valamint ennek vizsgálatára és kezelésére. Már praxisunkban is elérhetőek a modern terápiás lehetőségek. Ahhoz, hogy ezeket sikerrel alkalmazzuk, a pontos diagnosztika elengedhetetlen.


Ennek a rutin menete a fizikális vizsgálattal kezdődik, ami a fájdalmas területek feltérképezését jelenti, majd megvizsgáljuk a lovat különböző járómódokban (lépés, ügetés vagy vágta). Mivel különböző okú sántaságok másképp viselkednek puha, kemény talajon illetve egyenes vonalon vagy körön, ezért a lovat ezeket figyelembe véve is megvizsgáljuk.


A beteg terület beazonosítása érdekében helyi érzéstelenítőt használunk vezetésesen azaz regionálisan (egy bizonyos területet beidegző ideget érzéstelenítünk) vagy intra-artikulárisan, az ízületbe adva.  A beteg terület beazonosítása után a pontos diagnózis érdekében röntgen, ultrahang, endoszkóp vagy MRI felvételt készítünk.


 

További szolgáltatásaink


Sebészet

Általános anesztéziába biztonságos körülmények között.

Fogászat

A lovak életében tehát a két legfontosabb dolog: az egészséges lábak és paták, valamint az egészséges fogak a táplálkozáshoz.

!new! MRI

MRI

Shockwave terápia

Shockwave terápia

Érdeklődne?

Ha kérdése van, vagy csak érdeklődni szeretne, lépjen velünk kapcsolatba. Rövid időn belül válaszolunk.