Telefon: +40731888609    Email: office@zetavetclinic.ro

A lovak életében tehát a két legfontosabb dolog: az egészséges lábak és paták, valamint az egészséges fogak a táplálkozáshoz. A lovak csapatban élő prédaállatok. Természetes körülmények között a nap nagy részében a táplálékuk megszerzése érdekében vándorolnak, és kb. 16-18 órát legelnek a viszonylag magas szilikát-dioxid (kovasav) tartalmú fűfélékkel borított sztyeppéken.


A lovak életében tehát a két legfontosabb dolog: az egészséges lábak és paták, valamint az egészséges fogak a táplálkozáshoz. A ló-fogászat fontosságát már rég felismerték a lovas emberek és állatorvosok egyaránt, viszont a technológia fejlődésével új kapuk nyíltak meg számunkra ezen a területen, úgy a diagnosztikában, mint a kezelésekben is.
Mint minden területen, itt is a legfontosabb a megfelelő diagnózis, amihez elsősorban egy teljes fizikális vizsgálat szükséges, majd a szájüreg áttekintése, ami szinte kizárólag csak bódításban végezhető. Ezután lehet megítélni a kiegészítő vizsgálatok szükségességet, pl. röntgen, endoszkóp stb. A legtöbb fogászati (fogreszelés, foghúzás, diasztéma kezelés) és fejsebészeti (arcüregi, szemműtétek stb.) beavatkozást a praxisunkban álló helyzetű lovon végezzük, ez sokszor bonyolultabb technikát (pl. szájüreg felőli foghúzásnál) és nagyobb műszer-igényt jelent, de ugyanakkor alacsonyabb az altatási rizikó és nem utolsó sorban a költségek is kisebbek.

További szolgáltatásaink


Sebészet

Általános anesztéziába biztonságos körülmények között.

!new! MRI

MRI

Shockwave terápia

Shockwave terápia

Sántaság vizsgálat és kezelés

Már praxisunkban is elérhetőek a modern terápiás lehetőségek a teljes felépüléshez.

Érdeklődne?

Ha kérdése van, vagy csak érdeklődni szeretne, lépjen velünk kapcsolatba. Rövid időn belül válaszolunk.