Telefon: +40731888609    Email: office@zetavetclinic.ro

Dr. Jakab Szilárd

vezető állatorvos

Mindig is valami megmagyarázhatatlan vonzalmat éreztem a lovak iránt, és gyerekkoromban már eldöntöttem, állatorvos akarok lenni, így adta magát, hogy a ló-gyógyászat áll most hozzám a legközelebb. Tanulmányaimat a Kolozsvári Állatorvosi Egyetemen végeztem, 2009-ben sikerült megszereznem az állatorvosi diplomát.

Az egyetem alatt a nyári gyakorlatokat is vegyes vagy ló-gyógyászattal foglalkozó praxisokban töltöttem, többnyire külföldön.

Egyetem után saját vegyes praxist indítottam szülőfalumban, Zetelakán. Legfőbb érdeklődési területem a sebészet, az akkori lehetőségek főként álló helyzetű műtétek elvégzésére voltak alkalmasak, így jött a ló-fogászat és az arcüregi műtétek, ezen a területen igyekeztem elmélyíteni tudásomat, ezért 2011-ben 2 hónapot töltöttem az Egyesült Államokban Marty Langhofer praxisában. Amikor hazajöttem, már az alap ló-fogászati ellátás mellet kezdtem komplexebb beavatkozásokat is végezni, kizárólag álló lovakon, itthon és Magyarországon, több lovas praxissal együttműködve. Egy régen dédelgetett álmom kezdett megvalósulni ugyanebben az évben, amikor sikerült megvásárolni Zetelaka határában egy területet, ahova ló-klinikát szerettem volna építeni. 4 évre rá sikerült nekifogni az építkezésnek, ez alatt szakirányú képzéseken vettem részt, illetve igyekeztem megteremteni a műszerezettséget, hogy a 21. század elvárásainak megfelelő felszereltségű ló-gyógyászati központot hozzunk létre. Hosszú út áll még előttünk, de 2015-ben már sikeres műtéteket végeztünk általános anesztéziában.

Érdeklődne?

Ha kérdése van, vagy csak érdeklődni szeretne, lépjen velünk kapcsolatba. Rövid időn belül válaszolunk.